Naturopatija Amrit

O meni

Saška lorber

Sem Saška Lorber, rojena v Mariboru, po osnovni izobrazbi ekonomist. Članica Naturopatske zveze Slovenije in neonaturopatinja. Promotorka zdravega načina življenja in predavateljica v različnih podpornih društvih (Društvo moja ščitnica Maribor, Društvo delovnih invalidov Maribor, Kulturno umetniško društvo Čar griča). Redno se izobražujem na naturopatskih kongresih po Sloveniji in sodelujem z naturopati iz Slovenije in tujine. Že od malih nog sta mi vzor moja mama in oče, ki sta mi podarila to življenje in me že v mladosti naučila veliko naravnih zakonitosti. Narava je tako bogatila moje otroštvo in odraščanje.

V letu 2017 sem na naturopatski šoli Saeka, ki jo priznava Svetovna naturopatska federacija (WNF), med triletnim študijem naturopatije v Ljubljani pridobila temelje, da razumem koncepte naturopatije in da sem se razvila v človeka, ki ima svoje poslanstvo.

Pri študiju naturopatije in primerih iz moje prakse sem pridobila poglobljena znanja o hrani, njenih hranilnih snoveh, tipih ljudi in vplivu hrane na posameznika; sprva zato, da sem pomagala sebi in svojim najdražjim, zdaj pa predvsem ljudem, ki se obrnejo name in želijo mojo pomoč.

Naturopat pri svojem delu upošteva naturopatska načela,
ki izjajajo iz bele knjige Slovenske naturopatske zveze,
kjer je predstavljen naturopatski filozofski nauk, načela in teorije Naturopatije:

  1. zdravilna moč narave (vis medicatrix naturae)
  2. zdravi osebo kot celoto (tolle totum)
  3. zdravljenje vzroka (tolle causam)
  4. ne škoduj (primum non nocere)
  5. naturopatski zdravnik kot učitelj (docere)
  6. promocija zdravja in preprečevanje bolezni
  7. dobro počutje.

“Zdravi se z lučjo sonca in žarki lune. S šumenjem rek in slapov. Z zibanjem valov in prhutanjem ptic. Zdravi se z meto, neemom in evkaliptusom. S sivko, rožmarinom in kamilico. Posladkaj se s kakavovimi zrni in ščepcem cimeta. V čaj namešaj ljubezen namesto sladkorja in ga popij ob tem, ko zreš v zvezde. Zdravi se s poljubi vetra in objemi dežja. Stoj trdno z bosimi nogami na zemlji in srkaj iz nje vse, kar ti nudi. Bodi vsak dan malo bolj moder ~ tako, da poslušaš svojo intuicijo in pozorno opazuješ svet. Skači, pleši, poj in tvoje življenje bo vedno bolj srečno. Zdravi se z lepoto ljubezni in vedno pomni: 

TI SI SAM SVOJA MEDICINA.

NASVETI MARIE SABINE, MEHIŠKE ZDRAVILKE IN PESNICE

Kontakt

Saška Lorber

Lenardonova ulica 12

2000 Maribor

 

Tel: 041-36-47-48

E-mail: naturopatija.amrit@gmail.com

sasa.lorber @ gmail.com

Scroll to Top